Gårdslivet

Om oss & Gården

Två musikmänniskor, djurvänner och lantisar med gårdsdriv!

Gårdslivet, hästar, musik & entreprenörskap!

Gårdslivet och verksamheterna på Lövholmens gård med uthyrning av stallplats, bostäder och lokaler samt anordnande av event drivs av gårdsägare och verksamhetschef Ditte Lindbom i samarbete med sambo Fredo Österlund, anläggningstekniker och ”allfixare” – samt externa samarbetspartners!

Verksamhetschef - Ditte Lindbom

Hej! Det är jag som är Ditte, verksamhetschef på Lövholmens Gård där jag sköter driften, organisationen och kundkontakten!

Men du kommer helt klart också se mig köra runt i någon liten rolig maskin då och då för att fixa till ridbanor, ploga snö eller klippa gräs! Som entreprenör har jag många järn i elden förutom gården! Förutom gårdslivet driver jag det kreativa företaget Ditte Company där jag utbildar och utvecklar artister, musikpeople, soloföretag och hästfolk inom business, varumärke och självledarskap. I företaget ingår även skivbolaget Ditte Music Group där jag är låtskrivare och producent och släpper musik både i samarbete med artister och i egna projekt. Kombinationen musik- och hästbranschen, det är sen forever! Numera innebär hästlivet lite lugnare turer i solnedgången men genom åren har jag tävlat alltifrån Ponny-SM till unghästchampionat och 1.40 hoppning i kombo med egen hobby-avel! Allt om mig, mina verksamheter och ”alla mina jag” hittar du på ditte.se!

Anläggningstekniker - Fredo Österlund

Hej! På Lövholmens Gård är det jag, Fredo, som är anläggninsteknikern, reparatören och lite av en ”allfixare”!

Antingen hittar du mig sågandes och bråkandes med envisa slybuskar i någon av gårdens diken eller så är jag i full färd att reparera något som gått sönder. Gårdslivet har med tiden blivit något jag trivs med, men jag har egentligen en annan bakgrund från början! Jag kommer från Västerås och förutom att numera vara aktivt verksam dagligen inom gården har jag en lång karriär bakom mig som trummis och musiker hela mitt liv där jag spelat både som frilans, i band, i studio och i olika tv-produktioner. Jag är idag mest aktiv som studiotrummis men ger mig iväg på ett å annat live-gig med egna bandet Special 99. Mer om mig som musiker hittar du på min webbsida Drums by Fredo. Utöver musik har jag jobbat som webbutvecklare lika länge och via egna företaget Webbografia konsultar jag och hjälper företagare med tekniska lösningar men också viss webbproduktion.

Gårdslivet

Lövholmen Studio - musikstudion på gården!

Utöver gårdslivet och våra respektive egna företag driver vi även gemensamt musikstudion på gården, Lövholmen Studio, sedan snart 20 år tillbaka. Här pågår det ständigt någon inspelning eller musikproduktion, så dagarna är definitivt variotionsrika för oss här på Lövholmens Gård! Är du nyfiken att veta mer om vår studio besök Lövholmen Studios hemsida!

Djurfamiljen

Gårdslivet vore såklart inte detsamma utan den egna djurfamiljen! Här huserar förutom huskatten Smirro de fyra hopphästarna Phantasia, Hibbi, Activia och Chaccindra!

Genom åren har hästlivet för mig, Ditte, varit enormt aktivt med tävlingar året om så länge jag kan minnas! Numera är ”vår” djurfamilj lite av vitsen med att faktiskt och bo och verka som vi gör – det hör liksom till! Att ta en ridtur i solnedgångenen en ljummen sommarkväll, det är livskvalitet!

Lövholmens Gård

Gårdslivet

Verksamheten & Gårdens historia

Vi i familjen Lindbom har hållit till på Lövholmens Gård sedan den köptes av oss på 90-talet. Med pappa Lars Lindbom i familjen i täten har gården under lång tid utvecklats och förbättrats liksom gemensamt förvaltats på ett sätt som idag innebär en riktigt lantlig oas och lite av ett rofyllt häst och lantparadis! 

Visionen med gårdens framtida verksamhet!

Med en familj bestående av enbart egenföretagare har verksamheterna på gården genom åren varit multipla och av olika slag. Hästverksamheten Stall Lövholmen med uthyrning av stallplatser är idag väl etablerad och fungerande med 25 års drift i kunskapsbagaget.

Förutom hästverksamheten bedrivs flertalet verksamheter av andra inom familjen också boendes på gården. Alltifrån verksamheter kring maskiner, bilar, båtar, snickeri och hantverk! Här är atmosfären en riktig blandning mellan lugnet av susande löv och fågelkvitter blandat med ett å annat hästgnägg liksom ”flitens lampa” lysandes över gården där du hör allt från ljudet av en V8, grävmaskin eller brummande småtraktorer.

Gårdslivet

Livet på gården under året!

Gårdslivet innebär förstås inte bara vacker natur, djurens fina närvaro intill, den rofyllda miljön och allt annat som hör till det som gör det värt det med den här livsstilen. Nej, det är ju också en hel del att göra! Vi, Ditte och Fredo hjälps tillsammans åt att göra sånt vi kan och är bra på själva. För de delar vi inte har kunskap eller maskiner kring, eller när energin ibland tryter, ja då hyr vi in extra arbetskraft! Vi är därför alltid öppna för nya samarbetspartners, kika här för vilka tillgängliga jobb som kan finnas!  

Söker du gårdsjobb?

Vi har ofta behov av arbetshjälp, per timme eller längre perioder beroende på vårt behov.